2015. szeptember 30., szerda

Fércművek ékszerkészítő workshop

Pandarte Dórival alkotás közben

Előző szombaton lehetőségünk volt részt venni Dóri, a Pandarte bloggere és Sebők Judit, a Fércművek alapítója által szervezett ékszerkészítő workshopon. Az alkotóműhelyek esetében sokszor nagy dilemma, hogy megéri-e befizetni a rövidke tanfolyam árát, kifizetődő-e a megszerzett tudás és az alkotás élménye, vagy inkább csak készen vásároljuk meg az ott elkészítendő termékét? Nos, mi úgy döntöttünk, a nehezebb utat választjuk. Kíváncsian vártuk, hogy megtudhatunk-e műhelytitkokat, illetve, hogy képesek vagyunk-e elsajátítani a technikát, és szép, minőségi ékszereket készíteni önmagunk számára. Ha kíváncsiak vagytok a teljes cikkre, olvassatok tovább!

Pillanatfotó: szemléltetem a gombprés használatát

Fotók: Fi Judit

2015. szeptember 25., péntek

Bibe

Fotók: Tasner Péter és saját.

"A bibe egy szép kezdemény: hiszen a virág abból fejlődik ki, egyszerre szimbolizálja a szépet, a kecseset és a kezdetet is."
Ismerkedjetek meg a Bibe ékszermárka történetével az utolsó Up to style-os cikkem segítségével.

2015. szeptember 24., csütörtök

The FOUR interjú



Kedvcsináló az olvasáshoz:

„Motivated” felirattal készítettetek egy nagyon kényelmes pulóvert, ami egyébként a kedvencem az új kollekcióból. Mi a sztorija ennek a darabnak?
Marci: Akartunk egy olyan pulóvert létrehozni, ami nem akar több lenni egy alapdarabnál, mégis egy olyan horderejű üzenetet közvetít, ami hozzá tud tenni ahhoz az emberhez, aki hordja. Abban a stádiumban, amikor azt a kollekciót készítettük, észrevettük, hogy van egyfajta buzgóság bennünk, amit szívesen átadnánk a lehető legegyszerűbben, így jött létre ez a pulóver. Egyébként eléggé sikeres is, szerintem elérte a célját, és gyanítom, hogy a jövőben fogunk még valami hasonlóval előrukkolni. Szerintem abban az információs és vizuális káoszban, amiben mostanában élnek az emberek, a hasonló, egyszerűbb darabok néha megnyugvást tudnak közvetíteni.


A kép forrása: a THE FOUR facebook oldala

2015. szeptember 22., kedd

Anna Daubner interjú


Fotók: Fi judit


Kedvcsináló az olvasáshoz:


"Melyik film, zene vagy művészeti irányzat hatott rád alkotás közben?
Zenét nem nagyon hallgatok, ezen általában mindenki meglepődik. A csendet szeretem magam körül. Művészeti alkotások hatnak rám leginkább, a téli kollekciót például egy katedrális belső tere inspirálta, valamint annak a falfreskói, színei. A jövő tavaszi kollekció pedig egy kortárs művészeti alkotásnak lesz majd a lenyomata."

2015. szeptember 21., hétfő

PS Magazin

Illusztráció: fehércsokis-málnás tarte az Aszalkában. Fotó: saját.

A kedvenc budapesti vintage hangulatú kávézóimat, cukrászdáimat szedtem össze egy csokorba.

"Mindenkinek más jut eszébe a vintage stílusról. Van, akiben máig intenzíven él ennek kapcsán az ősz, amikor gyerekként a nagymamánál porcelán tányérról ette az almás pitét, de másnak talán már a stílus modern értelmezése és a lakberendezési áruházak mutatós dekortárgyai ugranak be minderről. Akárhogy is legyen, ebben az összefoglalóban mindkét végletre remek példákat hozunk meghitt kávézók és „beülős helyek” személyében. Ragadjátok karon párotokat vagy legjobb barátaitokat, és irány az öt hely valamelyike – ígérjük, nem bánjátok meg!"